Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart katt - vit katt

I undrens tid

i misär

i pest

och kolera

bland smutsen på gatan.

Lever hästar

lever vi

lever kärlek

och död.

I allt det fula och unkna

framhärdar liv

visdom

och längtan.

Sida vid sida

stryker en vit katt

och en svart

varandra medhårs.

Vem har sagt

att pengarna styr,

När det är kärleken

som är den mest magnetiska dragningskraften.






Fri vers (Fri form) av Karin Häggberg
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-07 14:05



Bookmark and Share


  axveronika
ja fin tanke
2015-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Karin Häggberg
Karin Häggberg