Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojkstreck i tanken och det flinka i hans fingrar


Det får gärna vara lite yvigt
ostyrigt
på samma sätt som blicken
i ett okynnigt, allvarligt samtal

Det paradoxala mellan
Emils pojkstreck i tanken
och det flinka i hans fingrar
i täljandet av trägubbar
begrundandes sitt brott

Vill jag mötas där
mitt i livet
med siktet mot döden
men inte som ett mål
utan som en självklarhet

Vet att du fruktar slutet
på samma sätt som jag räds livet
att du hellre väljer pojkstrecken
där jag täljer mig i tummen

men det som räddar oss båda
är våra okynniga, allvarliga samtal




Fri vers (Fri form) av Tina-sol
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-10 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol