Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det här är ett eskalerande problem, att man inte kan vara säker på vad folk som är påklädda har på en helt vanlig badstrand att göra. De solar inte och de badar inte. De bara vistas där som vore det en park i staden.


Var bad du väl senast om inte i badrummet?






En man på mellan femtio och sextio år har upptäckts
medan han iakttagit barn i en simhall medan de simmade
och lekte i bassängen. Det berättas att detta skett vid
upprepade tillfällen under

mer än ett och ett halvt år. Han är inte anställd på detta
bad och är inte heller där som inhyrd livräddare.
Han har konfronterats och tillfrågats vad han egentligen
har där att göra eftersom

han inte själv är iklädd badbyxor, som för att bada eller
simma. En utredning har tillsatts för att utreda om det
behöver utredas vilka regler som skall gälla i en simhall
då det är barn och i stort sett

bara barn i bassängen. Att det samtidigt fanns kvinnor
i samma ålder vid den motsatta väggen, har man inte
brytt sig om att rapportera eftersom det är känt att barn
känner sig trygga med en närhet

till just kvinnor. Det utreds också om detta är en fråga
om diskriminering eller vad det nu kan tänkas vara.
Det har inte framgått varför kvinnorna eller mannen
vistas där utan att bada,

men man kan ju inte låta bli att spekulera. När de nya
reglerna utarbetats och drivits igenom får man verkligen
hoppas på att även svaren på frågorna har besvarats.
Fenomenet diskuteras ännu.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-03-03 20:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jörgen har berättat att han och en vän till honom, en kvinna vi kan kalla Astrid Andersson, gått där i parken vid Norr Mälarstrand och passerat såväl soldyrkare på gräsmattan sommartid, som stranden där människor i olika åldrar badar. Det finns möjlighet att köpa glass i strut eller med pinne, varm korv med bröd eller påsar med godis i en eller annan kiosk i närheten. Ingen har frågat vad de gör i parken och ingen har bett dem visa bevis på sin identitet, trots att de varken solar eller badar, pekar finger eller glor istadigt på någon särskild närvarande.
2024-03-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP