Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktbevaring

kyrkomålningarna som var för sanna
målades över med vit färg
för att oskulden skulle bevaras

taket som höll upp kyrkan
kunde ju lyftas av
väggarna rasa
och Guds rikes hemska härlighet
bli uppenbar för alla och envar

hur skulle då präster och biskopar
kunna behålla sin makt
utan några staket
att stänga in sin flock i




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-14 00:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
Denna tyckte jag om. Fina sakrala bilder målas upp. tycker om tråden i denna och inledningen.
2013-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson