Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hålla utan att gripa


Hela handen vinkar likt en manet
pulserar sig fram. Önskar alla lycka till
                 och går vidare genom vågorna.  

Det är samma rörelse som ruskar om
i gullregnet – det är min barnahand
                 som sträcks mot dig öppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 357 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2013-06-17 08:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Storslaget!
2013-06-18

    ej medlem längre
En ömsint handrörelse på väg,
den som sökt och funnit sig själv
2013-06-17

    ej medlem längre
Vacker ton. De mogna orden ger något ledsamt, nästan tragiskt, vuxet i den välvilliga barnahanden.
2013-06-17

    ej medlem längre
Starka nakna känslor, liknar tilliten vi som barn hade en gång.
2013-06-17

  Jaseph
I dag såg jag gullregnet från Södertälje. Mamma tog med sig en planta till landet när vi flyttade. Trädet vet ingenting om våra minnen när det blommar framför åkern. Maneten och handen placeras bredvid varandra i dikten. De möts i gullregnet.

2013-06-17

  Tess74
Likt en manet pulserar sig fram...underbart
2013-06-17

    ej medlem längre
Några enkla
RADER FÖRE MIDSOMMAR!
2013-06-17

  ResenärGenomLivet VIP
Oh...överskriften ger mej mycket bilder och inspiration...
2013-06-17

  kerstin skriver VIP
som flyktigt men ändå fast förankrat likt en boj guppande röd. fri med en himmel att sväva i (som Eva Dahlgren sjunger)
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson