Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyriken kan ofta ha en kalmerande inverkan på oro.


Lugn av poesi


En dikt rinner till;
Om jag får som jag vill,
så står den snart klar -
- mot evighet far...

Endast poesi
gör denna själ fri.
Rimmat - eller ej
gör detsamma för mig!

Idéerna brusar;
Mot natten rusar
denna dikt, - i takt
med själva tidens makt.

Kvällen mig söver --
Å, jag behöver
skön poetisk frid
att vila mig vid!

Skrattet inombords
hyser många ord:
Om kärlek och hat -
i drömmarnas stat.

En dikt rinner ut
och tar så, snart, slut.
Dess målsättning är
att ro till dig ge!








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-19 00:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fint...poesi kan ge så mycket...
2013-06-21

    ej medlem längre
"En dikt rinner ut
och tar så, snart, slut.
Dess målsättning är
att ro till dig ge!"
Roten och skälet till allt skrivande, all konst. Vad kan man tillägga?
2013-06-19

  Tarantaran
Vackert rimmat!
ger nog fin ro,
och god sömn
lugna drömmar
och tankar
till alla som läst
kan jag tro
2013-06-19

  ULJO
Fint poetat på rim. Jag gillar undermeningen med hela dikten.
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf