Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Romantiskt geni, är en text av psilosofisk, vilken jag valt att kommentera som följer.


Kritik på en text (1007)





Rätten till, är en tes, en förhoppning, en modell som väl skall få folk att känna hopp istället för förtvivlan. Men rätten till, finns mera på papperet än i verkligheten. Vill man ha rätt till något, exempelvis arbete eller rättvisa, så får man nog kämpa för den rätten själv eller tillsammans med andra. Att 'alla' har rätt till olika saker som exempelvis arbete, rättvisa, barn eller någonting annat är egentligen mer av en politisk idé och ett slagträ, än att idén skulle vara praktiskt genomförbar. Enda sättet att sätta alla i arbete skulle vara att staten gick in och anställde alla arbetslösa, oavsett om det fanns något för dem att arbeta med eller inte. En del människor tycker att alla som inte har en privat förmögenhet borde kunna uppbära 'medborgarlön', och så kunde de som verkligen vill arbeta göra det. Antingen genom att bli egna företagare och hyra ut sina tjänster, förverkliga realistiska drömmar eller på andra möjliga sätt. Resten kunde shoppa sig till lycka, resa, syssla med idéellt arbete, bli konstnärer, författare et cetera eller bara göra resten av livet till en inre resa.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-02 09:48



Bookmark and Share


  figurett
Sälja sig själv är tanken att produktiva karaktärer understundom kunde ge sin lust till känna annan individ närmare sig själv enligt alla till buds i någons bibel skrivet som älska din nästa istället för att bara ta dig själv närmast...Istället för att lägga jorden, kvinnan och allt annat under överinseendets besittning och be-vakning...Ännu bortom lag och "det" av demokratisk ordning nödvändigt ting...Den yttersta domen väntar...Rätten till, är en tes, en modell...
2013-07-03

    ej medlem längre
should be?
elementrary dear Watson!
what is the real problem:)?
Sherlock
2013-07-02

  lodjuret/seglare VIP
Det som folk saknar är ofta nog rätt sorts motivation, någon som förstår att ta vara på ens resurser och goda vilja. Få människor vill i grunden vara fullständigt sysslolösa och bara gå och dra eller sova sig genom livet.
2013-07-02

    ej medlem längre
tänkvärt..med all rätt
2013-07-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP