Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Akta dig för överträdelse av annans revir!


Inkräktare



Buffeln stångar lejonet.

Jag tar mina mediciner, -
- som gör gott för
min själ och min kropp.

Andetagen susar frisk
luft till fräscha lungor.

Vän med cigaretterna, -
- de håller mig kurant!

Det zinkvita flygplanet
far igenom
ett mörkgrått moln
i skyn.

En stor kolsvart fjäril i taket!

Jag tycker inte om djur!
(Det FINNS undantag!)
Växterna är ödmjukare än människan, som
är ödmjukare än tingen. Djuren är MINST
ödmjuka! (Såsom jag ser det!)

Fjärilen förpestar min natt!
Vill ta kål på den!
Den stör mig!

Den är inte min vän.

















Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 243 gånger
Publicerad 2013-06-21 12:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf