Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Black Hill

Black Hill / av Misu Gaftoiu / musik: Ionel Zeani.

Codreanu`s Iron Guard. Legioner text omarbetad till svensk geografi och mål


 

Det arbete vi har

Lag för gröna tröjor.

En trosbekännelse vi gör

Från Stockholm på en helgdag

Vi startade en Black Hill,

Skåningar

Norrlänningar

Båda drabbades bitter

Från morgon till kväll

Vi älskar nytt arbete

En ny skola vi skall bygga

Vägar vi skall avstänga,

Sten vi skall tar bort

Såga träd och skogen

Föräldrarnas Järn gard sånger

Vagnar föra sand

Cement kommer från Buda.

Och i all hast nya tornet

Ett stadig evigt fundament

vi grundad

ikväll svär vid eldens nästa skott

som på gamla tider

jag ska berätta alt om kapten och vakt

Banjica berättar historier

Under naten i stuga

Där jag sover med kapten i tanke

Och vi alla drömmer till ett nytt land.

I storhetens glans

Vårt arbete

storheten i glans

vårt arbete är högt

hälsningar upp till himlen

Lycka för vårt land

Och hedra för att stryka vaktparaden tagit höjd




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-24 03:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP