Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och kornet skall gå i ax


Han böjde sig ner
och skrev med fingret. 

(Stenarna föll,
en efter en.
De äldsta först.) 

Han böjde sig ner igen
och skrev med fingret. 

Ett ord så stort
att det inte fick rum i härbärget
utan föddes under öppen himmel. 

Ett ord så litet
att det inte kunde fångas.

Ett ord så levande
att döden inte kunde behålla det.

Jag ser att mina fingertoppars virvlar
är formade av vind.
Jag ska vaggande gunga denna tanke
tills den somnar
                            som ett barn. 

Och kornet skall gå i ax.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 330 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-06-27 06:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sällsynt vackert skrivet
2013-07-06

  kerstin skriver VIP
åh, detta är en vacker dikt. jag tycker om stenarna, att gunga tankar och såklart den fina avslutningen som även passar som rubrik. jag brukar inte tycka att rubriken ska vara samma som avslutningen men i detta fall är det lysande.
2013-07-01

  Annika Persson

det var gravitationen och vindarna
hon stod några meter bort och såg på
hur stenarna föll och då sa hon
"vi är en av dem"
hon gjorde sin inskrift i sanden
den nyss fallna rosen
och rosen som sadlats i bördig mylla
dess blad har alltid varit röda
i vidderna kommer ljuset till en
som en sång om enkelheten
från rötterna under jord




2013-07-01

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-07-01

  Lärling
Jag tycker att du har tolkat den här bibeltexten mycket fint!
Det känns närvarande och dramatisk i det tysta och stilla. Tack!
2013-06-27

  Bibbi VIP
Mycket starkt.
2013-06-27

  Tess74
starkt och fint
2013-06-27

    ej medlem längre
Detta märkliga, stora fantastiska äventyr som heter Livet
2013-06-27

    ej medlem längre
Jättefint, mera!
2013-06-27

    ej medlem längre
Starka berörande ord.
2013-06-27

  smultronbergen VIP
Ja skippar det religiösa, och tänker
mig att det största överlever, de
mest hisnande sanningar gör det,
tar tid att förstå, kräver ngt av oss,
förföljer oss måhända, likt ödesspår,
mkt mkt välskrivet, suggestivt fångande
i sin rytmiska upprepning bl.a.

2013-06-27

  ResenärGenomLivet VIP
Ord som inte lämnar någon oberörd...
2013-06-27

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Inspirerande text. Jättebra...
2013-06-27

    ej medlem längre
Hela scenen där han skriver är Inspirerande Makt.
2013-06-27

  Larz Gustafsson VIP
Mark 4:28
En härlig kristusdoft av evangelium.

2013-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson