Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
26.06.2013 Onsdag. Försenad sommarkänsla.


Vinteridets minne*

Längtan vilar i ett glas vatten
med ett ögonkast som stormar havet.

Jag erkänner,

jag fick inte se något främmande
då jag satt som vakt över tomheten.

Med en kubansk stråhatt mot den eviga elden
som bränner in sina tecken i en förvirrad själ

utan hopp,

så återvänder livsglädjen som en laxörings vilda hopp
från fiskarens krok.

Och livet vill inte gråta mer.

Inte en tår till.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 796 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-06-27 08:15



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Du har en väldigt peronlig röst. Ditt språk. Man kan se att det är Mats Lundmark som skrivit.

Som vanligt med tungsinthet men med värdighet. ödesmättat men med hopp och livsbejakelse i orden balanserar dikten.

Fint

Och nu ser jag att det är en flera år gammal dikt

men det gör ingenting, som att gå till biokhyllan.
2019-05-30

  Connie
Berörande och samtidigt befriande text!
2014-04-25

    ej medlem längre
eccentrisk i den rena, luttrande elden, som ässjar fram silverbladet <3
2014-03-07

  Stefan Albrektsson
Ja, vilken underbar vändning texter tar - och "så återvänder livsglädjen som en laxörings vilda hopp / från fiskarens krok" - det är briljant, det är snyggt, det är jublande!!
2013-06-28

  Rozsi.kovacs

wow vilken tilltalande känsla du förmedlar
2013-06-27

  KattenKin VIP
Väldigt vackert!
2013-06-27

  Palett
Så bra text över känslornas förändring tillbaka mot ljuset !
2013-06-27

  Nina.H
Den här är fantastisk!
'Livet vill inte gråta mer'
är en stark rad.. Här lyser
hoppet.. underbart poetiskt
skildrade känslor! Bokmärker!

2013-06-27

  Alva Johnsson VIP
Vakt över tomheten.
Insikt
Fint skaldat.
2013-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP