Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-Dra jämt, ändå!



Färdas under
en gul himmel
på själens
vidsträckta utmarker
en afton,
då det är så tyst
att man kan höra
stjärnorna klinga
ut sin ensamhet.

Känna svaret
picka under huden
utan att komma fram -
som ett rop
från mörkertalet
av all
stulen tid, som
lägrar länderna,
kokar i städerna.

Gräva i myllan,
sila sanden
mellan tårna, ej
finna Skatten, -
blott stoft, småsten,
torkat gräs och
en och annan daggmask;
--Försök dra jämt med
Livet, ändå!







Fri vers av Marianne Räf
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-28 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf