Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad till att skriva efter att ha läst en text av en poet härinne. Detta är min kommentar på hennes text, helt enkelt.


Kritik på en text (1046) Människan i grunden






Sådan är människan i grunden
att påstå något annat
är att våga påstå detta andra.

Till det yttre skenet är vi alla sådana
att vi har vägen utstakad
och vet precis vart att gå

och just var att nå
fram till varje litet delmål i livet.
Men det är bara till det yttre

var övertygad just om det.
Tänk bara så självständigt och ledigt
jaget är i ena stunden

för att i nästa se trängt eller uppjagat ut.
Mellan dessa scener
utspelar sig livet självt.

Roligt att läsa en text
som får insidan att reagera
medan utsidan fortsätter att blott regera.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-27 09:25



Bookmark and Share


  Nanna X
nu blir man ju lite nyfiken på vilken text du har kommenterat? det brukar du ju tala om.
2013-10-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP