Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarblekta hår

Jag gick över broarna
för att nå fram till
det som jag så länge letat efter
Jag fann det
men blev bara mer vilsen därtill
Jag sprang över ängarna
där risen böljade
bland gulfärjade blommor

Sommaren var här
men jag var kvar i mörkret
Sommaren var här
Kvinnorna gick i vitt
Männen de suktade efter deras former
De suktade efter deras kyssar
efter deras sköna kroppar
Att få värma dem
och att få vara män

Jag gick förbi dem
hörde deras skratt och
tog mig en klunk av
en sur flaska Renat
Jag var fast bland dem
som inte kunde sukta
Bland dem som inte kunde leta

Jag försökte att ta mig ut ur stan
försökte att ta mig bort från torg,
bort från TV, bort från kommers
och bort från rena gator
Jag hamnade i smutsen
bland människor som lärde mig
hur man värmer sina fötter
trots att det är så kallt
att man normalt tänder en eld

Jag stod där vid ängen
Såg den där stången resas
Det var midsommar och
danserna förgylldes av sommarblekta hår
Det var vackert att se på
men det var inget jag kunde
känna, kunde ta på, eller ens ville
Det var vackert
och solen den gick upp
över vattnet som speglades rött




Fri vers (Prosapoesi) av rcanback
Läst 121 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-30 01:04



Bookmark and Share


    samole

Jag tänker att den här dikten är en bra bit över varmansnivån. Dock är slut en konst i sig: De tre sista orden väcker irritation, som om ordet rött inte passar dikten, och att diktens helhet hålls skärpt ända till slutet utan de.

2013-07-01

  Tess74
Wow så bra!!
2013-06-30
  > Nästa text
< Föregående

rcanback