Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fatal dikt som hyllar kampen, friheten och livet, med en antik prägel i andra delen. Kände för att skriva något lite annorlunda tema mot vad man brukar läsa och skriva om. Lite fornordisk/romersk - mentalitet som jag försökt fånga.


Fri fot

Fri fot

dragen ur strid
eviga flykt
var finna ro
utan hem

kampen ger hopp
kvalen skingras
ingen rädsla
följer den

endast fri först
efter slaget
annars aldrig
finna ro

flykt ger frihet
trälen tänker
stadd på flykt
aldrig fri

det du haft
finns ej mera
sårad stolthet
är ditt pris

varken fiende
eller vänner
väntar den längs
flyktens väg

ensamt öde
fri fot vandrar
utan faror
tom på själ

söka friden
nya landet
en fot på flykt
grumlad tro

flykt från striden
ger ej frihet
ändlös kamp blir
hjärtats slag

fly från plikten
vad är priset
stundom lockar
krigets öd

död och liv
gudar avgör
kamp för frihet
arvets lott

tag upp kampen
eller mista
födselns rätt
arvets land

landlös irra
aldrig finna
slåss för det som
är dig kärt

moderjorden
tagen från dig
bittra vindar
är ditt hem

sakta sipprar
harm i blodet
färgar ådran
hämndfullt röd

kränkt och harmsen
skrid till handling
vadän må ske
hjärtats nöd

tag det åter
som bestulits
vrid tillbaka
tidens varv

bryt dig loss från
flyktens bojor
lägg ner oket
från din hals

om så stupa
eller segra
blott en minut
fri från harm

nu drar ilskan
genom benen
bestämda steg
framåt, fram!

åska bryter
fram ur kvalen
Mars slår an sin
tordönsklang

elden rasar
ur vårdkasar
skickar bud om
krig och brand

slag på trummor
hornens stötar
mannakraft som
drar åstad

natten före
tråd utväljes
Atropos sax
slipas vass

dimman dväljer
snarkning bryter
Hypnos tysta
kalla grepp

morgonrodnad
färgar fälten
blodröd sol gör
åter dag

fåglar skådas
järtecken tyds
vilkas trådar
har utvalts

bistra miner
stålet glimmar
hästars fradga
furstars tal

järnet svingas
förirrad pil
syns mot himlen
en skytts kval

stiltje råder
stormens öga
morska blickar
flank mot flank

trumpeters klang
bryter tystnad
hovars dunder
markens skalv

rädslan törs ej
styra mera
tid för tanken
går i sank

krigets dygder
beslutsamhet,
styrka, trohet,
tapperhet

Ares sång hörs
över fälten
manar alla
bliven kvar

järnet färgar
grässtrån röda
ur en hals hörs
Orcus sång

Hermes guldstav
fångar alla
ingen undgår
nornors tång

förs i horder
Pluto väntar
tar dem över
floden Styx

striden rasar
kämpar fasar
flyktens skamsna
nederlag

hellre möta
Dis i morgon
evig landsflykt
finns ej mer

frihet är att
aldrig kuvas
dö och leva
denna dag

kamp till slutet
ingen rädsla
dö och leva
blott en dag

lyckan dväljs där
modet svallar
dö och leva
blott idag




Bunden vers av Ivar
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-30 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ivar
Ivar