Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomare


Kommer du ihåg:
hör du fortfarande
allt det som dom sa
att du inte kunde?
Sedan såg dom till
att du inte gjorde det
som ”du inte kunde”. 

Underkvävare.
Vingklippare.
Barnamördare.
Drömgrusare.
Barndomare. 

Jag har tagit rösterna,
gått ut i en stor skog,
ställt upp dem mot träd,
skjutit dem hårt och
skjutit dem till tystnad
med skrattsalvor av bly.
Drev därefter ekpålen
genom deras ihåliga bröst.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 618 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-07-01 05:38



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det där var verkligen bra skrivet.
Kort condentrerat och helt o-jantiskt.
Föredömligt.
Respekt.
2013-07-08

  Lärling
Mycket stark text som man kan känna igen sig i!
2013-07-02

    ej medlem längre
Ställer dit en eldningstunna och fyrhattar...tänd på och bränn resterna av mörka minnen!
2013-07-01

  Larz Gustafsson VIP
De där som trampar på blommorna är gestapostövelklädda uslingar.
Kontroll- och maktmänniskor sända av djävulen.
2013-07-01

    ej medlem längre
Starkt. Naket. Omöjligt att inte bli berörd av.
2013-07-01

  Chawa VIP
Dina ord känns... Så...nu tvättar vi våra hjärnor rena från allt förtryck...för det de hade att säga till oss eller om oss var inte sant...inte ett dugg sant... Vi kan allt vi vill - om och när vi vill! Bra! Mycket bra!!
2013-07-01

  ResenärGenomLivet VIP
Osch...den tog där den skulle...jobbigt igenkännande...
2013-07-01

  Tess74
Wow! Stark och bra!! Gillar
2013-07-01

    ej medlem längre
woaow
bra !!!
2013-07-01

  walborg
Rätt så
2013-07-01

  Nanna X
stark dikt med grymt kreativa ordlekar i mittstrofen, glömde jag att skriva!
2013-07-01

  Nanna X
jag reagerar liksom Niliboy lite på våldsamheten - tänk om rösterna går igen och hämnas?
2013-07-01

    ej medlem längre
"skjutit dem hårt" En desperat sten med många facetter.
2013-07-01

  smultronbergen VIP
de uppställda adjektiven är
klar verklighet. det är vackert,
pålen genom ihåligt bröst är
en tydlig bild men efter skratt
salvor, hänger vare sig någon
av innebörden i min läsning
med, vilket gör texten spännande,
skrattar du eller finns lagrad olevd
ilska kvar, pålen ihåligheten finns
där hur överslätande lättsamt en
skrattsalva än är.

2013-07-01

  Alva Johnsson VIP
Ditt skratt var av bly och Din vilja av järn. I askan finns mestadels kämpaglöden
kvar. Men inget av det "förtryck" Du nämner bör accepteras.

2013-07-01

    ej medlem längre
vARFÖR SÅ VÅLDSAMT?
2013-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson