Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här gäller det!



Någon lägger på
sten uppå börda.
Här gäller det å så
för att kunna skörda!

Jag kånkar och drar;
har fradga i truten.
Här gäller det å va´
snabb med besluten!

Mot Ödets varning le, -
så gör väl de flesta.
Här gäller det å se
till sitt eget bästa!

Man vill ju vara fri -
och från Zero starta.
Här gäller det å bli
klar över sin karta!

Ibland, vi oss beter,
som frustande grisar.
Här gäller det väl mer
att vi bättring visar!

Roliga små skämt,
kluriga - i sängen.
Här gäller det nog jämt
att få till poängen!

Man undrar hur man ska
fortsätta sitt liv.
Här gäller det å ha
större perspektiv!

Rätt ensam jag far
på livets långa älv.
Här gäller det å va´
god vän med sig själv!

Sommardoft av ros
ifrån alla hörnen.
Här gäller det sin nos
skydda emot törnen!

Att Kärleken är sann,
kan ingen bestrida!
Här gäller det att man
far rätt på Havet vida -

- och gör rätta val, -
för å slippa lida!
Här gäller ock att ha
Turen på sin sida!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-01 18:07



Bookmark and Share


  Tarantaran
I sommardoft av ros
du styr din kos
mot vidare vatten,
bara rimmar och
ångar på
för fulla segel!
inte utan att man blir
litet avundsjuk på det
till synes
lätta rimmet då och då :)
2013-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf