Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diffusa minnen...


Gullebrands Ankomst



Skyarna var mörka.
Röken vällde upp
från samhället
som glimmade
av bränderna.

Ormen härskade.
Den slingrade sig
runt världen,
tog mitt bröd,
mitt vin!

Så kom regnen.
Som en blå flod
över gator och hus.
Det svalkade mina armar
och eldarna slocknade.

Då, såg jag hur
GULLEBRAND kom ridande
på en vit häst
genom poppelallén -
- som om inget hänt!




Fri vers av Marianne Räf
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-03 21:34



Bookmark and Share


  Anita Westin
Märklig text. Bunden till en situation? Dröm? Vem är ormen? Det finns en spänning i den. När jag läser den igen tänker jag att radbrytningarna är lite väl korta i denna. Den drar åt det prosalyriska hållet, men får inte riktigt det formatet.
2013-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf