Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bild no. 62

Ljuset, varifrån kom det och vad skulle det komma att belysa? Ljuset som är starkast i förgrunden har kanske genom oräkneliga år likt en lans färdats genom rymdernas omätbara mörker. I det som här finnes belyst kan man särskilja mörker från form, och form från densitet. Kanhända männen på bilden leker med ljuset, kanske studerar det för att därefter, på olika platser i rummet, omlott placera sig. Mannen längst bak i bild tycks ha ett stort mörkt hår som svepande buktar ut längs huvudets hela högra sida. Vi ser endast mannens huvud och bål, och vi vet det inte nu men hans kropp ska snart slukas helt av mörkret, av skuggan. Mannen bredvid har ett obestämbart mörker över kroppen, också han synes stå i färd att slukas, kanske inifrån. Männen i förgrunden ser ut att hänge sig ljuset. Mannen, vars kropp är halvt lutad över den sittande mannen, synes studera ljuset därsom det träffar den sittandes bål. Kanske han, med sitt enkla instrument, kan mäta ljuset och därur, med formler, bestämma dess beskaffenhet, kanske till och med dess ursprung. I bakgrunden - en stor mängd ekvationer, en stor mängd illustrationer av skuggor i olika slags former.




Fri vers (Prosapoesi) av John Billdal
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-04 03:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

John Billdal