Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Far som fågel (varken örn eller gam)


Det jag skriver är
inte verkligt, men du vet
att det är sanning. 

Du kläcktes i mitt
bo, men jag kände inte
min egen flyktväg. 

Fjäderdräkt svart och
blodiga sår inuti
som aldrig fick tröst. 

Jag önskar att jag
hade lärt dig att flyga,
visat vägen, men 

jag är varken örn
eller gam: bara ensam
i hela kroppen.

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av Stefan Albrektsson
Läst 1283 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2013-07-04 06:33



Bookmark and Share


  Ergo Summa
WOW! Det här kändes från alla synvinklar.
Du skriver så att det är lätt att identifierar sig med både fadern och sonen.
Bokmärker och jublar!
2013-08-31

  bumerang
Lägger min sanning i detta.
Poesiens styrka.
Förklädda sanningar.
Utan att vara varskodd
Så får man sko sig själv.
Berörande. Tack
2013-07-08

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA" av detta berörande.
2013-07-06

  Eva Langrath VIP
En text som berör mig djupt och får mina tankar att gå omkring att gå vilse i livet. Tycker om varsamheten i orden i sista strofens ensamhet.
2013-07-05

    ej medlem längre
Så behöver det inte vara, tjäna Herren!
2013-07-05

  ResenärGenomLivet VIP
En text som berör...
2013-07-04

  Larz Gustafsson VIP
Örnen symboliserar profeten.
2013-07-04

    ej medlem längre
Du berör med dina ord...berör starkt...
2013-07-04

    ej medlem längre
Rörande text
2013-07-04

  Bo Himmelsbåge
En text som griper tag o om ... det såriga lilla barnet inom en kan inte tröstas ... om man själv är ensam i hela kroppen ... fågelBo vill gärna trösta ...
2013-07-04

  smultronbergen VIP
den känns den omöjliga räddningen
av ens då. din text går in. Stannar.
Allvaret går som trådar längs orden,
2013-07-04

  Palett
Mycket gripande text, sista strofen med smärtsam insikt !
2013-07-04

  Alva Johnsson VIP
Sista strofen väcker moderskänslor.
Vill trösta, krama om

2013-07-04

    ej medlem längre
"... bara ensam
i hela kroppen."
Denna fras griper perfekt, som överraskande, hela dikten.
Då och då blir man medveten om sin verkliga position.
2013-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson