Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vatten förbannelser under asfalt.


”Brev till: Herr Tid”

 

 

 tid på uppgiften

 är en helig uppgift

nu vet vi inte

 det som

 förföljer vem

tiden rinner

vi går

vi försöker med olika knep

att ljuga

tiden är fantasi

Illusionen att vi går okontrollerat

och obemärkt för marsalas insignier straff

vattnet som passerar genom en krets är inte invigd i modern tid

ledningar spökar, sussar

strömmar genom de tjocka väggarna

sniffa

trycka asfaltytan

konvex sniff formad, konkav.

volymen är ansträngd till maximal mättnad

signalerna svårt genomträngliga

en stad som dör

men vi vill inte erkänna

vi vägrar inse värkligheteten

vi älskar för mycket vår stad Stockholm

jag en blandning av söt och salt

här och nu är fighten för Stockholm cm/ cm

 

genom gasledningar med namnet på den stad som bär det syndrom

i

stönande födslovåndor

byggs nytt, stambyte renovering, utsminkning.

gerilla odling har blivit en trend

 

på en sommardag

normalt skulle du gå barfota på stranden

 

 rika flyr nu

 fly staden i rush

fragment av tankar gro

 

vinaren, hemlösas satiriska ilskande lekar  

det är en förbannelse en hämnd

jag kan se sanningen

 som tak över fyra väggar

utan kristallboll

 

jag passera förbi likgiltig med kallt sinne

 nu är nu

ingen korsning av svunna tider

vi har aldrig haft och sett

och vi älskar vår stad

Det bara får  inte gå så här och belastas med okontrollerbara civil olydnad vandallismer!




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-05 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP