Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tacka vet jag en god bok. Den som tröttnar redan efter första kapitlet kan använda urrivna sidor av den till att starta en brasa, ge stadga åt en trasig möbel eller kränga boken till en möjlig vän, även om det är en högst tillfällig bekantskap.


Triviala intressen styr oss?






Alltför länge har vi fåtts att tro det är lyx.
En av många upplevelser.
Då vi på film och i slow motion kan se kulan lämna vapnet, passera genom luft samt lätta hinder för att slutligen slå in i en människas kropp med följden av att vi kan se blodet spruta i kaskader.
Lärt oss att betrakta detta skeende som underhållning.
I brist på kristna att kasta åt rovdjuren undertrycker vi våra verkliga behov och ägnar oss åt 'lyx'.
Lyxen att dessutom överleva på bekostnad av andra.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-29 11:55



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Bra påminnelse och bra rutet!
2013-10-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP