Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Carl O. Andersson skrev 'Apokalypsens fyra ryttare II' och det här är min kommentar på densamma.


Kritik på en text (1012)






Det fattas en fast punkt i nummer tre.
Sedan undrar jag ofta själv
över om det är rätt
eller orätt att sätta

frågetecken efter en fråga
eller om det räcker med frågan i sig och
att överlåta resten åt läsaren att läsa in
i existentiella frågeställningar

och sättet
att knyta samman säcken.
Texten får ett
redan klappande hjärta

att vilja ställa kroppen i startblocken
medan själen och öronen spänt lyssnar
efter startskottet.
I den positionen sägs människan

ha befunnit sig i mer än tvåtusen år.
Så när skall startpistolen ses höjas
med rak arm mot himlens skyar?
När skall röken

från dess pipa skvallra om
att skottet har gått
medan åskådarmassornas vilda skrän
förmår överrösta knallen?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-24 09:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP