Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sådan där kyss som gör det svårt att bryta den. Som gör det svårt att vara utan den. Som att i vart givet ögonblick får en att längta efter just den och just en sådan kyss. Just en sådan kyss. Just den kyssen, den kyssen, en sådan kyss.


Något litet om kyssar (Poetiskt värre)




Läcker radioaktivitet?*
Ja, det gör den.
Bara du har en radio som är påslagen.

Läcker radioaktivitet
är när den som lyssnar tjusas av det
som sänds ut i radio.

Att lyssna till ljudet av en kyss
en sådan kyss
just den kyssen.

Som skulle det gå att upprepa
den allra första kyssen
som den var då den var som bäst.

Som om det skulle kunna gå
att upprepa första gången
av någonting alls.

Som för en knarkare
vilken söker en sorts
förstagångenupplevelse av en tripp.

Den första kyssen som smakade blod
av spruckna läppar, salt av svett
och sötma av dess ljuva upplevda känslor.

En sådan kyss
just den kyssen från allra första gången
och som du svept in

i ett oförglömligt romantiskt skimmer
och kanske förstorat upp
just på grund av att det var första gången

går förstås inte att upprepa.
Det första ögonblicket
första gången

går aldrig mera att uppleva
som det var den gången.
Den allra första gången.

Den allra första kyssen
från just den personen.
Med just den eller den.

Just den kyssen
den kyssen
en sådan kyss.

Den första av kyssar
och därför den enda i sitt slag.
Ändå söker du efter den upplevelsen.

Du söker efter första gången
som det sägs att sökandet
efter en nål skall ske just i en höstack.

Varför inte söka efter en alldeles speciell myra
i en myrstack?
I just den sortens myrstack.

I en värld av unika upplevelser
går det inte att upprepa första gången.
Men du försöker ändå.

Det är ett mål du har satt upp för dig själv.
Dels att söka upprepa första gången
och dels att få uppleva en första gång för allt.

Försök dig på att lyssna efter ljudet av en kyss.
Sådär som den låter i en pjäs på radio
eller som du tyckte det lät, alldeles nyss.




*Ja, det är samma text. Jag bytte av bekvämlighetsskäl, säkerhetsskäl och på grund av en sten i skon, titel på den.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-09 23:58



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Slängpuss tillbaka - rader som trängtar, söker och visar på hur svårt det är att finna tillbaka till det oförstörda.

Mycket bra käre Mr Lodjuret!
2013-07-13

  figurett
En dement i akta gel ses upprymd söka tillvarons sällskaps...Spel ande har monica sugit och slickat genitailiskt freakevent...
2013-07-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP