Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite Metapoesi



Dikter klingar fram
ur ingenstans.
Orden stämmer möte,
prövar sig mot varann.

Allting är tuggat
i det förgångna.
Nya dikter världen skådar,
faller in i allt det gamla.

Fräschhet är
temporär,
allt småningom
luttring kräver.

Frågan är
om lyriken renar
på djupet -
våra svarta själar.

I så fall, behöver vi
mycket mera poesi -
att hjälpa oss tvätta bort
all gammal ingrodd skit!

För inte
är väl läget
helt idealiskt
här i det världsliga lägret?

Låt oss alla gånga
utur stiorna, de trånga!
-Skriv en dikt, --
- ja, MÅNGA!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-11 19:13



Bookmark and Share


  Tarantaran
Jag gillar detta när man
får trassla sig in i meta-
världen och tänka som:
detta är metapoesi!
metarealistisk dikt nära
metafysisk och öppnar
mot metafysikens realism,
som man kan se som
metarealistisk, inte falsk
som H. Putnam fick det
till! Bra META!
2013-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf