Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gamla handskrifter är guld!


Sällare jaktmarker


Går in i
handskriftsarkiven
och läser
dödas
dagböcker. En beskrev:
"ett mer utpräglat
högsommarvänder än
på en Herrans massa år!"
En dag på 1920-talet.

De dödas
rapporter, från tid förfluten
innan jag var
född;
Blyertsanteckningarna lyser
mej i ögonen från sidorna,
som avlämnar en air av
gången tid; små fläckar från
mat och dryck finns kvar
långt efter författarens död.

Jag nosar i
det gamla stoffet,
som en nyfiken räv-
som kommit ut på
sällare jaktmarker!








Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 566 gånger
Publicerad 2013-07-12 01:38



Bookmark and Share


  ULJO
Intressant att ta del av förstår jag
2013-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf