Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mellan gryning å skymning.


Natt blir Dag



I begynnelsen var natt
och en svag gryning.

Vi såg på varandras ögonvitor-
som liknade oroliga halvmånar.

Du letade efter kondomerna, som
du lagt i översta byrålådan.

Du råkade stjälpa Club Sodan och
sa: -FAN, också! när den rann ut.

Grannarnas grammofon dundrade,
så att tavlorna skrällde.

Det kom blomsterbud med
doftande rosa nejlikor.

Vi skrattade åt herr Tids
marsipanöron!

I änden var det dag
med en ton i av skymning.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 190 gånger
Publicerad 2013-07-15 19:01



Bookmark and Share


  ULJO
Jag gilalr ditt sätt att skriva
2013-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf