Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
livet


Klagosonett


Så fasansfull är sång på skrivna blad
i hårda ord den bokens sidor fyller
på barndom svår den gubbens grymhet skyller
och trycker på att sann är varje rad

Från minnesbilders tun och spröda blad
en naken sanning kom ur stökigt myller
och hjärnkontrollen lurad av sin kyller
lät ställa inför rätt i enögt lag

För öppen syning rykten presenterats
att utbroderas, stötas och sen blöta
med gamla alliansers hala röst

I smärtsam lydelse har levererats
förtalets skymf så svår att möta
ett slag direkt mot sorgset bröst




Bunden vers (Sonett) av majola VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-17 06:33



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Ja, i vemodsskrud, men jag anar
en liten kärlekspuls i dikten. :)
Detta väger emot Hopplösheten!
Fin poesi må jag säga! Hälsn, MR
2013-07-17

  Eaglemountains VIP
"Så fasansfull är sång på skrivna blad
i hårda ord den bokens sidor fyller
på barndom svår de gubbens grymhet skyller
och trycker på att sann är varje rad"

det låter som ett skillingtryck ur en sångbok, jag tycker varje rad i denna dikt är vacker att läsa, om är dyster i sin helhet ...

2013-07-17
  > Nästa text
< Föregående

majola
majola VIP