Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pianopallen


du kom för pianopallens skull
den som brakat av trötthet
tvist och lagringsbrist
du kom för att laga den
och ställa till rätta

dina sparade blad
med noter och ord
som gömdes och glömdes
i pallen alla ådrade åren
blottlades nu i blad för blad

som den visans vän du var
tog nu sången över
då noterna kom i dagen
du trallade glatt
och log mot den lagade pallen




Fri vers (Prosapoesi) av majola VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2021-01-19 16:29



Bookmark and Share


  SatansSon
håller med bibbi.
2021-04-25

  bibbi ahrnstedt
Fint, roligt och lättsamt
2021-02-16

  Onders
där på pallen.
ska vi alla sitta.
2021-02-09

    ej medlem längre
Trivsam text. Tilltalar mig mycket.
2021-02-09

  Senkomen
Tycker mittenstycket har en glädje och lekfullhet i språket som på ett fint sätt ger en känsla för pallfixarens glädje
2021-01-24

  100apor
Vackert(!) om att återupptäcka musiken eller annat, tolkar jag. Assonanserna passar extra väl in i musiktemat. Gillar även halvassonanserna med "d" i mittenstycket.
2021-01-21

  Niliboy
Så fint att den blev lagad å till glädje!
2021-01-21
  > Nästa text
< Föregående

majola
majola VIP