Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag lovar det att bli en riktig solskensdag att kunna vandra ut i naturen och sätta sig på något café och iaktta folklivet. Att det regnar på andra platser i världen, det är ju faktiskt deras problem och inte mitt.


Barnlösa människor... (Version B)





...kan skriva insändare och till och med böcker om hur
att uppfostra barn. Det märkliga är bara att de inte slår
i dessa böcker efter goda och upplyftande råd, om och
när storken väl kommer till dem och hälsar på.

Vilket jag finner så märkligt. Nu håller jag själv på och
skriver en bok som handlar om hur man på bästa sätt
tar hand om en segelbåt. Om jag själv har en segelbåt?
Nej, det har jag inte.

Men hur svårt kan det egentligen vara? Nästa bok skall
handla om hur man bäst sköter sin bil. Jag känner en
kvinna som kör bil och hon säger att hon inte vågar låta
sin man köra trots att det är han

som betalat för den. Ett nog så förnuftigt sätt att handla
i ett äktenskap. Skulle kanske låta de sista kapitlen om
bilen handla om just äktenskap. Sådana betraktas bäst
utifrån sett har jag läst någonstans.

Det gäller de flesta företeelser, är min numera rätt fasta
övertygelse. Att som en del journalister åka och bese
krigande på plats, det verkar alldeles på tok för farligt.
En god synpunkt utgörs av en mer

eller mindre strand, under ett parasoll, iklädd några
väl fritidskläder, penna och papper. Någon skrivar-
stuga har jag inte råd med, men i en sådan ser man ju
inte mera verkligheten heller.




(2013 07 21)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-03-15 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP