Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenpöl ligger på rygg


Här ligger en vattenpöl vänd på rygg
och blinkar åt Plejaderna. De sju
systrarna som jagades av Orions begär
(han med bältet, bågen och svärdet). 

Döttrarna till Atlas och Pleione –
Maia, Taygete, Elektra, Sterope,
Kelaino, Alkyone och Merope
flydde till havs och förvandlades
till flygande duvor och fästes slutligen
på himlavalvet som sju stjärnor. 

Han har bara ögon för den yngsta:
så här ligger en vattenpöl vänd på rygg
och smakar på Meropes blinkning inuti
under – bakom blanka ytan, om och om igen.

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 323 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-07-25 10:29



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Rader med kristallklar stjärnglans! Snacka om känsla för fingertoppskänsla!
2013-08-31

    ej medlem längre
Du är en riktig glänsare du!
2013-07-27

    ej medlem längre
Fenomenalt. Från vattenpöl till rymden och tillbaks till vattenpöl igen: just den detaljen frammanar bildens lugn. Och att pölen ligger på rygg är euforiskt.

2013-07-26

    ej medlem längre
Som just denna sommarkväll; unik och speciell
2013-07-25

  Tess74
En väldigt fin och egen text. Gillar denna mycket. En vattenpöl på rygg...så himla finurligt
2013-07-25

  ResenärGenomLivet VIP
Kan se det för mej...stjärnor som speglas i pölen...gillar...
2013-07-25

  Chawa VIP
Härligt beskrivet ur en vattenpöls perspektiv - dess innersta speglande tankar och drömmar i någon slags samhörighet..!
2013-07-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och originellt diktat!
2013-07-25

    ej medlem längre
sällsynt vackert
2013-07-25

    ej medlem längre
Kärleksfullt, fint
2013-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson