Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betongkärlek

Betongen sluter våra liv,
öppnar våra döda sinnen.
Gatstenarnas ständiga strid
- en brokig djungel utan minnen.
Full av leda djur
Födda att älska - att veta hur.
Vinden filar fasadens knutar,
Solen bleker fogens dryga plog
En labyrint av samvaro
Andas tidens tand,
Som lever i stadens symbios
Att älska och hata,
att lära,
att bejaka -
samhällets föränderliga ton.
En fot utan sko,
en hov utan pardon -
andas bitter asfalt,
genom ett ergat känselspröt.
Att ta på allt -
en grå reflektion,
av granitens inkarnation
Små mänskliga silhuetter,
speglar sina färglösa paletter.
Vandrar under dagens timmar,
vilar i mörkrets gömda vrå.
Grus av kisel, varvat med granit och kolmård,
väcker betonggräsets patinerade trymå
en styrka för få att förstå!




Fri vers (Fri form) av Georg Möller
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-26 01:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller