Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tro nu inte att jag vill göra reklam för kräftor, det vill jag inte. Få saker skulle vara mig mer främmande. Den unga kvinnan på bilden är en nära väninna till mig, som mer än gärna ställer upp på bild.


En burk kaviar





E n burk kaviar står på ett bord klätt med vitt broderat linne.

N ågon sol syns inte till.

B är molnen på regn tro?

U r den döda hundens ögon krälar maskarna och flugorna kalasar redan och flyger ut ur dess öppna käftar.

R öd är stolarnas beklädnad och kontrastrerar skarpt mot de klarblå servetterna nedstuckna i glasen.

K ardborrarna i trädgården bland andra blommor ger en fin stämning bland de surrande gästerna.

K rypen flyger omkring bland andra ankomna gäster.

A kvavit och andra sorter trängs på borden, mellan skålar av sallad och röda kräftor.

V alet av hattar tävlar med val av musik och färgval av ballonger, uppblåsta eller ej.

I nte är ett ord som inte tolereras på festen. Att någon inte har tid att komma, inte äter kräftor eller inte kan sjunga till tagande av nubbe och ters.

A rsenalen av mat och tilltugg, dricka, stämning, musik och tilltugg är fylld till bristningsgränsen.

R attfylleri är inget problem här, festfolket sover ruset av sig i det med tältsängar befolkade tältet ute på gräsmattan, i ett eget lugnt hörn av trädgården.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-19 10:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
och någon nickar
en snula genant

till någon bekant?
timmen är sen,

vi lär nog inte ses
igen


en udda text!
2013-12-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP