Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reality check


Ett helt arkiv av tankar,
blixtbelysta bilder, trängs
i underjorden med åsikter.

Gångarna som leder dit
är flitigt beträdda. Vandrarna,
sökarna, går ensamma genom
kulvertar famlande i mörker. 

Hittar du dit och plockar fram
en tanke om ”evighet”, bär den
i armarna och återvänder
till dagsljuset upplöses ”evigheten”
som morgondimma i soluppgång.
Tanken exploderar som ett skogstroll. 

                       ***

Således:
Vill du ha kvar dina illusioner? Bevara dem
i mörker. 

Således:
Tandkrämen går inte att få tillbaka
in i tuben. 

Således:
Vi börjar alla dö
då vi föds.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 444 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2013-08-04 10:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tycker om.
2013-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Kvinnan föder grensle över en grav.
2013-08-05

  Ergo Summa
Underbara rader. Fantastiska exploderande tankar och känslor. Bilderna det för med sig är dunkla och spännande.
Jag älskar formatet du hittar på här med dikt och sedan påståenden som är klockrena. Titeln är fängslande och jag bokmärker det här!

2013-08-05

    ej medlem längre
Mäktigt häftiga bilder om att gå ner i minnenas arkiv. Tankarna som ännu inte fått en röst.
"plockar fram
en tanke om ”evighet”, bär den
i armarna"
Det svåra i att lämna även "otillräckliga" tankar/minnen.
2013-08-05

    ej medlem längre
Den kemiska realiteterna struntar jag då i!
2013-08-04

    Mia Sedvall
Oj, tänkvärt! Mycket i en inte alltför lång text
Rikt innehåll:)
2013-08-04

  Mona Nordkvist VIP
Gillar din text.
Mycket att tänka på.
Plocka fram rädslorna
i ljuset och låt dom spricka.
2013-08-04

  ResenärGenomLivet VIP
Gillar din text...mycket tänkvärd....
2013-08-04

    ej medlem längre
en vaken text och inte minst summeringen, konklusionen; "Tandkrämen går inte att få tillbakamin i tuben" är fantastiskt bra
2013-08-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Så sant! Det gäller att bejaka livet. Trots dess vedermödor finns lyckliga stunder att ta tillvara.
2013-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson