Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tveksamhet inför religioner.


God Tro (?)



De kristna som tror de "frälsta" är,
tror de skall leva i evighet
som en skara "utvalda",-
för alltid lyckliga!

Värre, tror de att det går
för alla "vilsegångna får"!
Den som ej tillber Jesus Krist -
får ett evigt straff till sist!

Herre Gud, i Härligheten!
Inte är väl DU så förmäten -
att lycka får bara de som på dig tror?
I så fall, har du ingen humor!

Och, kristenheten är ett gäng sadister -
som önskar tortyr åt sina antagonister.
Och, - utan måtta i all evighet.
Vad ÄR det för något gott i DET?!

De vill bara rädda sina skinn
och slippa i Helvetet komma in!
-Vad trist om Himlen fylls av en
trångsynt fakultet -

av dem som vill underordnas en
sträng auktoritet!!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-04 18:34



Bookmark and Share


  H som i Harakka
religioner finns många! exiterande o utdöda. dax att inse att vi inget vet o börjar kalla religion för vad det verkligen är; Mytologi...
2013-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf