Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Här kan man snacka paradox

Elisabeth Sandlund på kristna tidningen Dagen skrev nyligen i en krönika om Pridefestivalen att "det paradoxala är att den växer år från år samtidigt som den grupp människor vars syften den avser att gynna i vårt land blir allt mindre underprivilegierad och diskriminerad."

Sandlund har naturligtvis goda (!) skäl att inte gilla utvecklingen.

"Också företrädare för hbtq-rörelsen börjar ifrågasätta om det inte är dags att konstatera att kampen för rättigheterna är vunnen och att det finns en risk i att segra till döds."

Nja, man får skilja på de juridiska "rättigheterna" och folks attityder, fördomar och människosyn i allmänhet. Vad gäller det sistnämnda är det långt kvar till någon vunnen seger.

Sandlund menar att positionen i det svenska samhället är "säkrad" för hbtq-personer.

"För hbtq-personer i andra delar av världen är situationen annorlunda. Här finns all anledning till att ta tydlig ställning, även för den som anser att utlevd homosexualitet står i strid med Bibelns ord och Guds vilja."

Här kan man snacka paradox. Hur kan den som anser att utlevd homosexualitet står i strid med Bibelns ord - och som finner någon som helst relevans i det - samtidigt ta "tydlig ställning"? För/mot vadå?

Mycket av det förtryck som hbtq-personer utsätts för, både fysiskt och mentalt, bottnar i religiösa vanföreställningar.

Sandlund borde kanske börja med att röja i de egna leden?


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-05 20:47



Bookmark and Share


  Ariana Vos
Än så länge står utövning av BDSM kvar i psykologernas bibel, möjligtvis inte som en sjukdom, men det står listad där ändå. Tänk vilken uppståndelse det skulle bli om man föreslog att homosexualitet skulle återvända till psykologernas lilla handbok.
BDSM, trots att det inte är så ovanligt som alla tror, fortfarande något som många fördomar hysas mot, även i Sveriga. Pride festivalerna kanske borde övertas lite av de som är mer kinky och föra en ny kamp.
2013-08-07

  Håkan Wiklund
Ja, givetvis menar hon det, och har rätt.

Men hon borde samtidigt inse och inte väja för det faktum att konsekvenserna av alla möjliga föreställningar om Guds vilja - där synen på hbtq bara är en i raden - inte helt sällan blir just förföljelse, tortyr och annan djävulskap mot dem som uppfattas "bryta" mot "Guds vilja".
2013-08-05

  flygia
Antar att E.S. menar att det måste anses som oförsvarligt att hbtq-människor
förföljs, torteras, dödas i nästan hela världen (faktiskt) ÄVEN OM man själv som
bibeltrogen konservativ anser att hbtq är emot Guds vilja.

Det har hon rätt i.
2013-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund