Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till alla som störs av sommarens oljud


Till Percy Nilsson

Det är ofta nån som trimmar,
ofta nån som klipper gräs,
ofta nån som stojar och stimmar,
ibland nån som kör med jordfräs.

Vart tog du vägen tysta sommar
då man satt i sin berså
och läste tidningen och unna'
sig en gingrogg eller två?

Då någon kom från köket
och sa "hör på mig nu far,
ta ditt grogglass och kom in
för nu är middagsmaten klar".

Och man fick sin måltid njuta
med fransk elegans och stil
och ingen jävel kom och tuta'
med sin satans Hemglassbil.




Bunden vers av Anders Ljungberg
Läst 125 gånger
Publicerad 2013-08-10 09:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Ljungberg