Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fy fan vad jag är trött


Kan det hjälpa
verkligen hjälpa att släppa taget
om det jag vill ha
och om dig
ja om jag är villig att göra detta
kanske jag får ta emot
det som verkligen är mitt,och mig

dessa dagar av slit
nästan som ett hot
från en svunnen tid
slit,slit ut dig i lemmar och själ
tills kroppen värker isär

jag är så trött
en strid utan svärd eller sår
ändå blöder jag år
efter år
och i längtan lever en hemlighet
blomman
som förblir död och grå

herrgud jag önskar så
en vind
som ger ett annat besked
och beskydd
men jag vet ju inte hur
det kanske det som är kampen
att vilja veta
ha kontroll över allt och ingenting

gud vad jag är trött
i tanken och i orden
det känns som om någon sköt mig
där i går
någon av kraft och fäste
och på stranden står världen
och ropar
människa vakna upp
ännu en vår är bokad
det är så magert för kroppen
just nu
men ändå allt som
behövs

ja kanske får jag ta emot
det som verkligen är mitt,och mig
om jag får ett mod¨
att släppa taget om allt
och dig
kanske blir jag oändligt fri
och ser vintergatans ögon glimma
som små fästen av silver
i det svarta
kan det vara den kraften
som sköt mig där
igår
var det därför tåren färgades
röd.




Fri vers (Fri form) av Gudinnan VIP
Läst 572 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-08-26 17:18



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Om man släpper taget får
man ibland som man vill ..!
2013-08-26

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Stark!!
Berörande på djupet...
Smärtar...
Känns igen...

applåder till Dig o ett Bo-märke från mig..

kb
2013-08-26

    ej medlem längre
Vackert.
2013-08-26

  Therés
älskar din text
2013-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan VIP