Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett ögonblick av skönhet

ett ögonblick av skönhet:
tåget som rungar förbi
en spegelblank å
reflekterar de stumma klibbalarnas blyga uppsyn

den åldrade med sin morgontidning:
så oskyldigt ivrig på orsak och verkan
så utomstående öm i synfältet

en mor som säger tack:
tack för dina ord
som om hennes tacksamhet någonsin skulle kunna nå upp
högre än till bordskanten
högre än det dukade middagsbordet med begreppet självt framdukat
jag säger: nej,tack för tack




Fri vers av kirsikka
Läst 301 gånger
Publicerad 2006-03-07 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kirsikka
kirsikka