Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månen


Nu har nog ingen på bussen
kunnat undgå att se
månen
Den är full
Det är sent i augusti
tidigt en kväll
molnfritt
Gissa om fullmånen syns
Ändå tror jag att jag var först
Jag satt så till
Det var i en kurva
där vägen går ner i en svacka
för att sedan vrida sig upp igen
Någonting stort skymtade i skogsbrynet
någonting överväldigande, för en sekund
Jag skymtade en skärva
av någonting mycket större
Flera kilometer senare
gav den sig till känna igen
tydligare, i sin fulla prakt
och jag märkte hur flera medpassagerare
gjorde samma reflexion som jag
Imponerande
Som i en saga
Så formulerade vi våra tankar
i tyst, koncentrerad samvaro
på bussen
mellan stad
och land




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-30 09:29



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Verkligt vackert om upplevelsen av månen..
Tack! :)
2013-08-30

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2013-08-30
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife