Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blind för skönheten

Står vid busshållsplatsen en morgon
Ser ut över sjön och fjällen
Då slår mig en tanke plötsligt
Tanken på vilken utsikt jag har
Den finns där varje dag
Men jag har blivit blind för dess skönhet
Den faller mig allt för normal
Likt bussen som jag snart stiger på
Under hela resan min blick följer sjön och fjällen
Men utan att egentligen se
Att för mig från bussen se denna utsikt
Är som om jag bara såg hus av betong
Så blind för denna skönhet jag blivit
Att jag knappt tänker på vad jag ser




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-01 15:58



Bookmark and Share


  agneta pichler
ja de e ju så..

där man bor
är man blind..
2013-09-01

    ej medlem längre
Det kallas för att bli hemmablind.
Jobbade på 13de våningen på lasarettet i Uddevalla en period. Utsikten därifrån var breathtaking ut över inloppet där segelbåtarna lekte tafatt med vindarna mellan bergen och stora lastfartyg. Ibland regnade det långt därnere på marken medan solen sken ovan regnmolnen rätt in i sjukhussalarna. Stjärnhimlen kändes som man kunde ta på. (Jag jobbade natt ibland). I början fångades jag av allt det där, men efter ett tag såg man det inte längre. Kanske bara så som du - man får en plötslig tanke om vilken fantastiskt fin plats man är på.
Tack för att du fick mig att minnas det här.
2013-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP