Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterkyla i dubbel bemärkelse

En kall och klar vintermorgon
Snön gnistrar likt tusen diamanter i solen
där den ligger orörd på marken
Så vit ren och mjuk
Men på bara en sekund bryts idyllen
Snöns vita täcke har fått en klarröd färg
Det röda blodet bildar en växande cirkel
kring sitt nyskördade offer
Offret tar sitt sista skälvande andetag
samtidigt som morgonen övergår i dag
En dag då någon ska gråta i förtvivlan
Så att tårarna ska bli till iskristaller på kinden
böjd över den röda blodcirkeln
Där offret nu ligger utom räddning
Mitt i den gnistrande snötäckta vinteridyllen




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-02 17:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kontrasternas dikt;
Liv - Död, Rent - Smutsigt, Idyll - Fasa, Mjukt - Hårt, Fruset - Flytande, Varmt - Kallt, Glädje - Sorg.

Snyggt skrivet.
2013-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP