Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inre smärta utanpå

Jag har ingen karta till stjärnorna
Som täcker mina handleder och armar
Inte ens ett tunt spindelnätsmönster finns
Att beskåda på genomskinlig hud


Jag har funnit andra vägar nu
För hur man flyttar smärtan utanpå

Men redan innan jag visste bättre
Var det inte stjärnkartor jag ritade
Utan ett djupt jack i mitt vänstra ben


Ärret finns fortfarande kvar där
Likt ett minne från min dumhetstid

Det har gått långt över ett år
Sedan jag lät kniven falla för sista gången
Ur min darrande hand likt tårarna
Jag bara kunde fälla under fysisk smärta då


De faller utan svårigheter för mig idag
Även om jag fortfarande oftast döljer dem noga

Så den enda karta jag kan följa till stjärnorna
Är den som syns på en mörk natthimmel
Genom tårade ögon och svidande meningar




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-09-12 20:36



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket fint skrivet! Starkt och gripande men även hoppfullt!
2013-09-25

    ej medlem längre
Kram o tack för att du delar med dig
Fortsätt o skriv skriv o skriv
Hoppas du åter får ditt liv, tillbaka
En väldigt gripande text!
Tack igen!
Zafiro
2013-09-19

    Silverbjer
Du berör på djupet. Otroligt känslofyllt och vackert skildrat.
Smärtsam befrielse!
2013-09-19

  Robin V
Starkt och berörande melankoli!
2013-09-19

  Ljusletaren
Grattis till att du släppte kniven/ kram
2013-09-16

  Millner VIP
Den här känner jag igen, den är riktigt bra!
2013-09-13

  Magica VIP
Berörande skrivet. kram
2013-09-13

  Ninananonia VIP
Berör
2013-09-12

    ej medlem längre
Självutlämnande, sorgligt att du haft det så svårt. Känner styrkan i dina ord, styrkan som tog dig bort därifrån. Jag undrar vad som hände? Blir varm i kroppen av glädje när jag tänker på det. Vad det än var så tack gode gud att du fann det, eller det fann dig.
Den enda karta vi har är vår egen sanning. Den är den sannaste vän vi har, vill oss alltid gott (även om vi inte förstår just då.)
2013-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP