Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från lejonlek - till utomhusbio.


Bilder

Flickor i skära
klänningar och med
vita rosetter i håret
leker med lejon.
Svalor svävar i skyn
i soluppgången och
Världen snurrar runt.

Kontoristen Elvira
har just vaknat.
Hon ser på klockan.
-Jobbet väntar, hela dagen!
Det var så skönt å sova.
Lättnad, då hon kommer på
att det, ju, är - lördag.

Röda pilar i trafik
genom en djupblå rymd.
Vibrerande cirklar
över fruktskålen.
Gnistor omkring
de hårda problemen.
Doft av rena kläder.

Tillbaka 5 decennier:
I en amerikanare vid Utebio
knaprar Lena på Mariekex
och dricker apelsinsaft.
Per vickar otåligt på foten.
Hjältens vidöppna ögon
fyller hela himlen.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-17 11:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härliga ögonblicksbilder...
2013-09-17

    Dan Myrbeck
Inmediasresglimtar
gläntar
på minnenas
dörr.
2013-09-17

    ej medlem längre
Livligt.

"Flickor i skära
klänningar och med
vita rosetter i håret
leker med lejon." - Lysande.
2013-09-17

    ej medlem längre
mycket fint M!!
2013-09-17

    ej medlem längre
Bra förmedlat!Kvicka infallsvinklar ger den mycket substans!
Tack!
2013-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf