Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min skyddsängel och vän bad mig skriva denna. (Till hennes jobb)


Förnekelsens röst

Jag är ju som alla andra intalar du oss där du sitter
Med ett av alla dina vinglas hårt i handen
Och vi vill inget hellre än att tro dig på ditt ord
Trots att vi vet att det är förnekelsens röst som talar

För du säger:

Jag tar ett glas vin till maten som är så god
Även du hyllar ju den goda maten som vi får
Men vaddå tar ett glas vin till maten gör ju alla

På kvällen efter en lång dags slit ett glas vin jag tar
Du ser på tv och slappar i soffans varma hörn
Men vadå varvar ner på kvällen det gör ju alla

När något värt att fira sker åker vinflaskan fram
Du vill ju också uppmärksamma det roliga i vardagen
Så vaddå en vardagsfest som piggar upp har ju alla

När livet är jobbigt och allting känns piss
Tar jag ett glas vin till tröst och stöd
Du tar en bit choklad för dess endorfiner
Så vaddå piggar upp sig när allt är svart det gör ju alla

Vid stora fester jag ett och annat vinglas tar
Du vill ju också känna dig glad och nära dina vänner
Ja vaddå har det trevligt i glada vänners lag vill ju alla

Nu jag sitter här i soffan med mitt vinglas
Du går på bio med någon som du tycker om
Ja vaddå håller av och vårdar sina vänner gör ju alla

Så här låter det morgon middag likväl som kväll
Var gång vi möter dig med ett glas vin i handen
Drar du samma vers och vill förklara hur det är
Och trots att vi ju vet att det du säger är helt fel
Vill vi så gärna ta dina ursäkter för sanna
Ty förnekelsens röst talar även inom dina vänner




Bunden vers av Maria Sundelin VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-20 22:44



Bookmark and Share


  Tarantaran
Jag har alltid tänkt att sanna
vänner bryr sig om och talar
om sin oro högt; för de med
missbruk tror inte att någon
ser det...och då är det nog
inte så farligt som de själva
kanske ibland befarar!?
Ett svårt dilemma, - men jag
ser dig, jag bryr mig, jag ger
dig mitt stöd och hjälper så
gott jag kan, stöttar dig i
vått och torrt..Något sådant
kanske man förväntar sig av
sina vänner, vet ej hur andra
känner..?! / bra skrivet!
2013-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP