Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi har gått igen.


Omvandling


Fyrkantigt väsen
sprängde Nollan,
som suttit som en propp
i hålet i Himlens tak.

Vi far fram i
dygnens Regatta
påväg mot kalla
stjärnors silver.

Mitt hjärta tickar
extra-mycket för
en jag minns, som
var helt underbar!

Rofyllda puppor, trygga
i sin Transformation,
sover, och leker, i
djupa drömmar om Ödet.

Jag hade en vit
gåsfjäderpenna, med vilken
jag skrev i dagboken.
Var är den, nu?

Vart har alla trevliga ting,
som passerat revy, tagit vägen?
Prylhatare och slängivrare
har ej visat någon pardon!

Blå-brännande flammor
slickade idiotens händer;
draget från blåsbälgen --
finsirligt susande.

Dunkande sköten
sprider ut sin säd,
- som har väntat på -
- att erövra Världen...


* * *





Fri vers av Marianne Räf
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-23 05:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf