Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag är livrädd för att finna mig själv i denna situation på ålderns höst


Förlorat liv


Oskuldsfull
blickar hon ut
genom fönstret

hon ser sig själv
i fönstrets spegel
tycker inte om vad hon ser

hon ser ett misslyckande
fåror av undertryckta känslor
en rädsla så stor

med silver i håret
och rynkor i pannan
livet har undgått henne

så mycket hon velat
men ändå inte gjort
hon ångrar sig så




Fri vers av Tessan84
Läst 304 gånger
Publicerad 2006-03-12 22:16



Bookmark and Share


  Ninashine
DEn ensamstående mamman, som insett att föräldraskapet inneburit uppofringar? Kanske. Hur som helst anser jag att den här dikten hade blivit bättre, om den innehållit ett avsnitt av upplysning också: Alltså ett stycke där modern kommer på vad hon vunnit med sitt slit! En kunskap där rynkorna plötsligt inte väger lika tungt längre och hon fylls av en insikt som blir ovärderlig i hennes ögon. Flummigt? Försök hänga med, bruden!
2006-03-13

  * Ammi *
träffande beskrivning, många sitter nog där, jag tror att de öppnare, yngre generationerna klarar sig bättre (förhoppningsvis)
fint beskrivet av verkligheten
2006-03-12

  DanSan
Mycket starkt naket och med så mycket kännsla!!!

"med silver i håret
och rynkor i pannan
livet har undgått henne"

Tycker mycket om dena dikt!!!
2006-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Tessan84
Tessan84

Mina favoriter
*insikt*
Ashes to ashes