Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En styck förblindad logik


Du måhända teckna tal i din enga logikens dal,
medans poeten med skriften briljerar i våra allas ordets sal

Du måhända räkna stäver i en bok som regler så fint fram häver,
medans poetens mening endast i ett litet rim där smått som fram kräver



Derivata är inget för dem lata.
Fan, ack aldrig något inför oss skrivande smarta.



Din förbannade matematik,
försöker slå mark i min deontologiska etik

Din förbannade problematik,
försöker krossa min älskvärda romantik



En lat hund liggandes i stol.
Fan, ack aldrig något inför poetens pistol.



Ni snillen försöker räkna volym kring balen,
helt utan att förstå oss poeter som skriver högt ut i salen

Ni tänker per automatik att y=x(1 + x) är en ekvation,
helt utan att förstå känslans relation




(Rätta mig gärna om jag har fel)




Fri vers av H.C.B
Läst 305 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-28 00:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns många poäng här.

Kanon.
2013-10-22

  träsnidaren
Klockrent!

Underbart rimmat.
2013-10-12

  Marianne Räf
En del vackra rim. Som t.ex.:

"Ni tänker per automatik att
y=x (1+X) är en ekvation,
helt utan att förstå känslans
relation"

Lite svår dikt att förstå, men
om man skrapar på ytan, så
glimmar det!
2013-09-28

    ej medlem längre
Det svänger katten!
2013-09-28
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B