Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att jag ibland blandar in Örebro i mina texter beror delvis på att jag mig veterligen aldrig satt min fot där, samt att en god vän till mig är född där. Det anser jag är så goda skäl som man någonsin kan tänka sig.


I stort sett ingenting om Örebro



En, avlägsen, kusin till mig åt en gång en bit banan i tron att det var en bit torkadt plommon.
Avlägsen beroende av att hon bor i ett annat land och att det landet är beläget en smula längre bort från mig, än trakterna kring en korvkiosk i centrala Örebro*.
Att det ändå finns bananer samexisterande med exempelvis torkade plommon i det landet är avhängigt det landet har en viss balans i sin export och import.
Ett utbyte av utköp och inköp, inrikes och utrikes handel samt en viss känsla för utbytande av tjänster, regnvatten, väderlek samt även korruption.
Korruption skiljer sig från exempelvis korrugerad plåt på det viset att korrugerad plåt visserligen äger vissa böjelser men är tämligen omutlig för yttre påfrestningar.
Det krävs en hel del för att en sådan plåt skall kunna falla för just yttre påfrestningar, särskilt om grunden för underlaget står tämligen fast och gör sig bra i till och med ogjort väder.







*Klargörande. Bilden som illustrerar texten är tagen utanför stadsbiblioteket i Karlslad, vilken är en stad utanför Örebro. Det som inte är beläget inne i Örebro är helt enkelt beläget utanför, det är den enkla sanningen, den enda sanningen.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-09 09:46



Bookmark and Share


  Armo
Ingressen var hur kul som helst och resten var hysteriskt roligt!!! ^^ Tack!
2013-10-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP