Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De tre små grisarna är en saga som inte skrevs av Walt Disney eller hans bolag av tecknade filmer. Walt Disney tog sagor från hela världen och gjorde film av dem. Han var som en varg som slukar alla små.


Förvirring skapar de och är vad de vill skapa




Cynism
Ironi
och
Sarkasm

är som de tre små grisarna och de vill hänga tillsammans, även om de också vill gå sin egen väg och någonstans finns det en varg som vill åt dem.
Bara att i den värld de lever, det är osäkert vilken identitet den vargen har.
Om det är vargen man skall gilla, eller grisarna.
Kanske kan man försöka acceptera både vargen och grisarna?
En del människor anser att man inte skall gilla de tre grisarna.
Men då har de kanske bara inte träffat vargen än.
Vem det nu är.
Sådana människor anser att dessa tre grisar är avskyvärda.
Det vill säga att det är värt att sky dem.
Andra älskar dessa tre grisar och när de väl har upptäckt kraften i att umgås med dem så vill de knappt vara med några andra grisar än dem.





Segelfartyget på bilden är förstås 'Göteborg' som hälsar på i Stockholm en sensommar för en del år sedan och platsen heter Galärvarvet. Jag var där med en vän och lyssnade på några artister. En som sjöng låtar av Bellman och så litet annat som jag inte minns men filmade med kameran så att jag har det äventyret kvar.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 500 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-05 12:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart fotografi.

Många grisar överlever inte julen. Vilket är bra för jag gillar julskinka, som den varg jag är.

Sedan "tog" inte Disney några filmer i den bemärkelsen att han stal de, han förvaltade de och gjorde de kända över hela världen. På sitt alldeles unika sätt. Många av sagorna samlades ihop av bröderna Grimm. Som inte heller stal de utan såg till att de blev ihågkomna. Det är en skatt. Så ser jag det.
2013-10-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP